ROOSENDAALS   BIERGILDE  


Het Roosendaals Biergilde bestaat uit een enthousiaste groep bierproevers. Ons streven is zoveel mogelijk kennis over bier te vergaren en deze te delen met onze leden, maar ook met alle anderen bierliefhebbers buiten ons gilde. Daarom houden wij proeverijen en verschillende bieractiviteiten.

Maandelijkse proeverijen
De belangrijkste activiteit van onze vereniging is het houden van maandelijkse proeverijen voor onze leden. Elke maand, behalve in augustus, organiseren leden een proeverij voor de vereniging. Aan deze proeverijen is slechts één eis gesteld: er moet een bierthema aan verbonden zijn. Wat dit thema is kunnen de organisatoren zelf bepalen. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld denken aan een proeverij van bieren van slechts één brouwerij, een proeverij van alleen abdijbieren, altbieren of Engelse bieren, maar we hebben ooit ook wel eens een combinatie van bier en spijs gehad.

Externe proeverijen
Graag delen we onze kennis over het bier met zoveel mogelijk anderen. Daarom organiseren we niet alleen voor onze eigen leden proeverijen, maar ook voor uw vrienden, familie, bedrijf, sportvereniging, enz. Tijdens zo’n proeverij laten we u kennis maken met bekende en onbekende bieren, met zoete en zure bieren, met lichte en sterke bieren. Wat we precies gaan proeven bepalen we in overleg. Naast het proeven van de bieren kunnen we u ook veel vertellen over het brouwen van bier, over de geschiedenis van bier, over brouwerijen en sterke verhalen over bier.

Het Roosendaals Biergilde is ook de organisator van het jaarlijkse Bockbier Festival in Roosendaal. Dat festival vindt plaats op de eerste zaterdag van oktober. (www.roosendaalsbockbierfestival.tk) - (Flyer)


Onder voorbehoud van typefouten © Roosendaals Biergilde - 2002 / 2019