Bieractiviteiten

Om ons verder in de achtergrond van het bier te verdiepen en andere bierliefhebbers te voorzien van extra informatie, treedt het Roosendaals Biergilde geregeld naar buiten. Op deze pagina staat een aantal bieractiviteiten die de vereniging in de afgelopen jaren heeft gehouden!

Roosendaals Bockbierfestival

Sinds de oprichting van het Roosendaals Biergilde zijn wij ieder jaar de organisatoren van het Roosendaals Bockbierfestival. Dit festival vindt steevast plaats op de tweede zaterdag van oktober.

Hapstap bieractiviteiten

Om ook niet-leden voor te lichten over speciaalbieren die verkrijgbaar zijn, deden wij afgelopen jaren mee aan het HapStap festival in Roosendaal. Tijdens dit culinaire festijn op de markt laten de horecaondernemers de bezoekers proeven van wat ze allemaal koken in hun keukens. De nadruk ligt dus op het eten, maar wij vonden dat ook bier een onlosmakelijk onderdeel is van het culinaire genieten!

Proeverij voor bedrijven, vriendengroepen & cafés

Ook worden wij regelmatig gevraagd om proeverijen te organiseren voor uiteenlopende groepen. In de afgelopen jaren hebben we al flink wat proeverijen verzorgd. Wil je meer informatie over deze proeverijen?

RBG uitjes

Een keer per jaar organiseren een aantal leden het RBG uitje. Via deze uitjes kunnen wij ons verder in de achtergronden van het bier verdiepen en een gezellige dag weg hebben.

Lustrums

In de afgelopen jaren hebben wij al een aantal lustrums mogen vieren. Ook deze werden door een aantal leden georganiseerd.