Bieractiviteiten

Om ons verder in de achtergronden van het bier te verdiepen, om andere bierliefhebbers te voorzien van extra informatie of om gewoon een gezellige dag weg te hebben, treedt het Roosendaals Biergilde geregeld naar buiten om zich te presenteren. Op deze pagina staan een aantal bieractiviteiten die de vereniging in de afgelopen jaren heeft gedaan of gehouden.

Roosendaals Bockbierfestival

Sinds de oprichting van het Roosendaals Biergilde zijn wij ieder jaar de organisatoren van het Roosendaals Bockbierfestival. Dit festival vindt plaats op de tweede zaterdag van oktober.

Hapstap bieractiviteiten

Om ook niet-leden (en soms ook niet-bierliefhebbers) toch voor te lichten over alle lekker speciaalbieren die er eventueel verkrijgbaar zijn, deden wij afgelopen jaren mee aan het HapStap festival in Roosendaal. Tijdens dit culinaire festijn op de markt laten de horecaondernemers de bezoekers proeven van wat ze allemaal koken in hun keukens. De nadruk ligt dus op het eten, maar wij vonden dat ook bier een onlosmakelijk onderdeel is van het culinaire genieten.

Proeverij voor bedrijven, vriendengroepen & cafés

Ook worden wij regelmatig gevraagd om proeverijen te organiseren voor uiteenlopende groepen. In de afgelopen jaren hebben we al flink wat proeverijen verzorgd. Wilt u meer informatie over deze proeverijen?

RBG uitjes

Een keer per jaar organiseren een aantal leden ons RBG uitje en via deze uitjes kunnen wij ons verder in de achtergronden van het bier verdiepen en wat eigenlijk nog belangrijk is om gewoon een gezellige dag weg te hebben.

Lustrums

In de afgelopen jaren hebben wij al een aantal lustrums (5 jarig, 10 jarig en 12,5 jarig bestaan) mogen vieren. Ook deze werden door een aantal leden georganiseerd.

Oeznen Toer

In de begin jaren gingen wij geregeld met een bierclub uit Kortrijk en O.B.E.R. uit Essen mee op Oeznen Toer in het West Vlaamse landschap.

Brouwersavond

Omdat binnen de vereniging het aantal brouwers is gestegen, wordt er sinds een aantal jaren op een vrijdagavond in november een avond gehouden waar onze amateurbrouwers hun speciaalbieren kunnen presenteren.